INNOVAATIOT

Palvelu- ja ratkaisuinnovaatioihimme kuuluu pulverimetallurgisten tuotteiden kehittäminen, suunnittelu ja valmistus. Kehitystyö toteutetaan sisäisillä resursseilla ja tarkasti valikoitujen yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka täyttävät laatu- ja prosessivaatimuksemme.

Kehitys ja suorituskyky

Olemme toimittaneet vaativia komponentteja ja projektitoimituksia energia-, kemikaali-, massa- ja paperi-, sekä öljy- ja kaasuteollisuuden asiakkaillemme maailmanlaajuisesti.

Innovaatioratkaisumme tarjoavat matalammat käyttöikäkustannukset ja parantuneen suorituskyvyn verrattuna markkinoiden kilpaileviin ratkaisuihin.

Tiede ja tutkimus

Olemme osallistuneet Euroopan suurimpiin energian tiede- ja tutkimushankkeisiin. Toimitimme CERN:n LHC-partikkelikiihdyttimeen yli 3 000 komponenttia.

ITER:n fuusioenergian tutkimukseen kehitimme yhdessä VTT:n kanssa pulverimetallurgisia osia HIP-tekniikalla toteutettuna.

Hankkeiden kotisivut

» CERN
» ITER

PM HIP -teknologia

Teknologia kehitettiin alkujaan sotilaallisiin ja ilmailun tarkoituksiin. Sen avulla voidaan valmistaa vaativimpia ratkaisuita, jotka ovat rakenteiltaan monimutkaisempia ja sisäisesti ehyimpiä.

» Lue lisää

Pinnoitusteknologia

Ratkaisut voidaan pinnoittaa eri tavoilla niiden pintaominaisuuksien parantamiseksi. Käyttötarkoituksen mukaan esimerkiksi kulumista vastaan, korroosion keston nostamiseksi tai mittojen palauttamiseksi.

» Lue lisää

Liittämistekniikat

Suurimmat HIP-valmistetut kappaleet kootaan liittämällä yhteen pienempiä osia. Käytössämme on useita erilaisia menetelmiä ja kaikkien tuottamat saumat ovat ominaisuuksiltaan yhtä korkealaatuisia kuin itse kappaleen varsinaiset osat.

» Lue lisää

Materiaaliteknologia

P/M-työkaluteräkset

Metallurginen jauhetuotanto tarjoaa monia etuja perinteisiin työkaluteräksiin verrattuna.

• Parantunut kesto

• Suurempi terässeoksen valinnanvara

• Valmistus on helpompi

• Ratkaisun käyttöiän pidentyminen

» Lue lisää

Ruostumaton teräs

Tärkeimmät edut ruostumattomien terästen P/M-valmistuksessa liittyvät parantuneisiin materiaaliominaisuuksiin, sekä tarkkaan muotoiluun.

• Homogeeninen mikrorakenne

• Paras lämpökäsiteltävyys

• Merkittävä sisäinen eheys

» Lue lisää

Superseokset

Kun vaaditaan suurta korroosion kestoa ja lujuutta korkeissa lämpötiloissa, valmistetaan ratkaisun kriittiset osat superseoksista.

• Optimaaliset superseokset ovat kobaltti- ja nikkelipohjaisia

• Taloudellisuus, sillä esimerkiksi vain venttiilien sisäosat ovat peitetty superseoksella.

» Lue lisää

Metallimatriisikomponentit

Komposiittimateriaaleissa yhdistyy kahden tai useampien materiaalien ominaisuudet.

• Johtava innovaattori ja toimittaja materiaaliteknologian ratkaisuissa jo yli 10 vuoden ajan

• Käyttötarkoituksen ja käyttöympäristön tunteminen auttaa ratkaisun kaikissa valmistusvaiheissa

» Lue lisää

Marlok®

Materiaalin kemikaalinen koostumus ja mekaaniset ominaisuudet eroavat täysin perinteisistä työkaluteräksistä. Marlok® on yksi TEVO LOKOMO oy:n omistamista tuotemerkeistä. Se on rekisteröity Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Yhdistyneissä kuningaskunnissa ja Euroopan unionissa.

• Erinomainen valinta kun vaaditaan hyvä lämmönjohtavuus, matala lämpölaajenemiskerroin ja alhainen kimmomoduuli

» Lue lisää